Er skapet ditt fylt med ulike mineraler- og vitaminpiller? Samspillet mellom dem har noe å si for selve opptaket av næringsstoffene du trenger.

Det er ikke alltid like lett å vite hva og hvor mye som trengs i kostholdet for å dekke det du trenger av ulike næringsstoffer. Hvor mye C- og D-vitamin har jeg behov for? Kan jeg få i meg for mye jern eller for lite kalsium? Mange kan nok kjenne seg igjen i å ha et skap fylt med ulike mineraler- og vitaminpiller som er anbefalt for deg, men visste du at samspillet mellom dem og andre næringsstoffer påvirker selve opptaket?

Få mest ut av inntaket

Mange kvinner i fertil alder får i seg for lite jern og er i større grad utsatt for jernmangel. Dette skyldes blant annet menstruasjonen, men man har selvfølgelig ulike jernbehov og det er individuelle forskjeller. Det vil likevel være viktig å sørge for at du får i deg nok jern i kostholdet ditt, og da er det kjekt å vite hvordan du kan optimalisere det.

Hvordan næringsstoffer blir utnyttet og påvirker kroppen, henger sammen med det totale inntaket. Det vil si at samspillet mellom ulike vitaminer, mineraler og næringsstoffer påvirker hvor optimalt opptaket blir for deg. En kombinasjon kan hindre et optimalt opptak, for eksempel at meieriprodukter og andre matvarer som inneholder kalsium kan i en viss grad redusere opptaket av jern. Andre kombinasjoner kan derimot øke det. Dette handler om hvordan ulike næringsstoffer kan fungere som støttestoffer for hverandre.

Visste du at jernopptaket ditt øker hvis du drikker et glass juice eller spiser en frukt eller grønnsak ved siden av, og har kjøtt eller fiskepålegg på̊ skiven?
(Kilde: Matprat.no)

C-vitamin er et støttestoff til jern og virker positivt på jernopptaket. Du får i deg jern i blant annet rødt kjøtt, fullkorn og leverpostei. Dersom du tar deg et glass appelsinjuice eller spiser matvarer som inneholder C-vitamin, slik som sitrusfrukter, vil dette optimalisere jernopptaket ditt.

Et trygt tilskudd

Det skal være trygt og enkelt at du og kroppen din skal ha det bra i alle faser i livet, men det kan være en utfordring å opprettholde et optimalt kosthold som sørger for at du får i deg alt du trenger. Da kan kosttilskudd være til støtte.

Sammensetningenav innholdet i Lifeline Cares alt-i-ett tilskudd (GRAVID, AMMENDE & KVINNE) er skreddersydd for ditt daglige behov, og for hvordan de ulike næringsstoffene påvirker hverandre. Det er satt sammen for å sørge for et optimalt opptak på en enkel og trygg måte, som et bidrag i kostholdet ditt.

Utviklet av norske leger og farmasøyter og i tråd med helsemyndigheters anbefalinger.

 

BESTILL HELT GRATIS VAREPRØVE
Vi betaler porto!


Lifeline Care Kvinne