Lifeline Care-Mammaene Maria K. Løkstad Grande (31) og Benedicte Balke (27) ble foreldre i februar og mars. Når man ammer er et sunt kosthold ekstra viktig, til tross for en hektisk og ofte stressende ny hverdag. Her deler de litt av sine erfaringer om ernæring og kosttilskudd.

I perioden etter fødselen og i ammeperioden er det viktig å opprettholde gode vaner fra svangerskapet og sørge for et variert og sunt kosthold. De fleste av de rådene som gjaldt under svangerskapet bør videreføres. Får ikke kroppen tilført tilstrekkelig næring i denne viktige fasen vil dette i første omgang gå utover mor, deretter risikere å påvirke barnet negativt. Etter fødselen og i særdeleshet i ammeperioden, har du behov for å øke ditt daglige inntak for å tilføre tilstrekkelig mengde av de næringsstoffene som skilles ut i morsmelken.

Hvordan så en typisk dag ut for dere under svangerskapet, med tanke på bruk av mat, ernæring og kosttilskudd?
– Hadde lite rutiner siden jeg sov dårlig om nettene. Så matinntaket ble styrt av når jeg fikk sove. Så jeg spiste når jeg ble sulten, men prøvde å spise sunt og unngå småspising. Prøvde å få i meg frukt og grønnsaker hver dag, og nok vann. Tok alltid kosttilskudd før jeg la meg på kvelden, og drakk litt ekstra vann, forklarer Maria.

– Jeg spiste som oftest havregrøt til frokost, og tok en rad av kosttilskuddet. Spiste variert, men merket at jeg hadde mer søtsug på kveldene da enn tidligere. Ellers var det ingen cravings, sier Benedicte.

Hva var viktig for dere når dere valgte kosttilskudd?
– At produktene er trygge og anerkjente. Jeg har også blitt mer oppmerksom på at en del billig Omega-3 kan inneholde tungmetaller og andre stoffer som ikke er så bra for kroppen. Jeg er glad for at Lifeline Care bruker rene produkter, og jeg føler meg trygg på disse. Lege og jordmor anbefalte å ta omega-3 og multivitaminer. I tillegg tok jeg ekstra jerntilskudd en periode, på grunn av litt lav blodprosent. Tok folat og prøvde tran først, men da ble det mer av og til, før jeg startet å bruke Gravid og nå Ammende, sier Maria.

– For meg handlet det mest om pris og «alt i ett» produkt. I tillegg til tran ble jeg ble anbefalt av lege/jordmor å ta folat før graviditeten, og fortsette med dette til tredje måned. Først tok jeg vanlig multivitamin og en billig omega-3 som jeg kjøpte på dagligvaren, før jeg begynte å bruke Lifeline Care’s produkter. Siden har jeg vært veldig fornøyd med de produktene, avslutter Benedicte.

 

» At produktene er trygge og anerkjente. Jeg har også blitt mer oppmerksom på at en del billig Omega-3 kan inneholde tungmetaller og andre stoffer som ikke er så bra for kroppen.

Maria

 

LIFELINE CARE AMMENDE
Lifeline Care AMMENDE er en enkel og trygg måte å få i deg de anbefalte mengdene av vitaminer, mineraler og Omega-3. Ved amming er det næringsstoffene til barnet som prioriteres via morsmelken. Mors lager tæres på, og det er viktig å tilføre en økt mengde slik at både barnets og mors daglige behov dekkes.

I kosttilskuddet får man en spesielt tilpasset Omega-3 fiskeolje, filtrert helt fri for miljøgifter og tungmetaller, og de vitaminer og mineraler som inngår i de mengdene som de felles nordiske ernæringsanbefalingene angir for en ammende kvinne.

 

[mt_section full=»yes» style=»light» shadow=»no» paddingt=»40px» paddingb=»40px» bgusecolor=»yes» bgcolor=»FFBB00″ borderusecolor=»no» bordercolor=»» bguseimg=»no» bgimage=»» bgcover=»no» bgpos=»left top» bgrep=»repeat»]

knapp_gratis1

Bestill Lifeline Care og få tilsendt
en gratis vareprøve

Lifeline Care-produktene er utviklet av norske leger og farmasøyter med basis i anerkjent forskning og følger de norske og nordiske anbefalinger for gravide. Benytt sjansen og få tilsendt en prøve på et av kosttilskuddene fra Lifeline Care. Fyll ut skjemaet og vi sender deg en uforpliktende vareprøve.

[/mt_section]