Et sunt og variert kosthold er viktig for hele kroppen – også for frisk hud, sunt hår og robuste negler.

Selv om det ikke finnes noen mirakelkur som gjør håret ditt lengre, neglene sterkere, eller gir huden mer glød, er det noen næringsstoffer du bør passe på å få i deg. For hva du spiser merkes både på innsiden og på utsiden av kroppen! 

Huden

Huden er kroppens største organ. Den beskytter kroppen mot fysiske og kjemiske skader og bidrar til å regulere kroppstemperaturen, i tillegg til å være et sanseorgan. Daglig blir huden vår utsatt for ytre påkjenninger som forurensning og UV-stråler fra solen. Mange av oss legger mye tid og innsats i å finne riktige hudpleieprodukter og -rutiner. Men huden påvirkes også av det vi spiser og drikker. Sørger du for å få i deg riktige næringsstoffer, hjelper du huden innenfra. 

Biotin (vitamin B7/B8) bidrar til å opprettholde normal hud. Blant matvarene som inneholder mest biotin er kokt egg, avokado og grønnsaker. Kobber hjelper kroppen med normal hudpigmentering. Et mineral som vi finner mest av i fisk, skalldyr og grønne grønnsaker, men også i kakao og mørk sjokolade. 

Hår og negler

Håret blir også påvirket av omgivelsene rundt oss. Særlig sol og saltvann, tørr luft og forurensing skader håret. Både biotin og kobber bidrar også til å opprettholde normalt hår og normal hårpigmentering. I tillegg til biotin og kobber, trenger håret sink og selen. Sink kan du få i deg gjennom storfekjøtt, fisk og skalldyr, melkeprodukter, belgvekster og kornprodukter. Selen får du mest av gjennom fisk, skalldyr, egg og nøtter. Sink og selen er dessuten med på å holde neglene sterke og friske.

Når vinteren nærmer seg og det blir kaldere, kan mange oppleve at neglene blir sprukne og flisete. Et godt tips er å sørge for å bruke varme hansker eller votter, for å beskytte neglene fra de kalde temperaturene.

.

Lifeline Care KvinneBESTILL HELT GRATIS VAREPRØVE
Vi betaler porto!