Etter fødselen og i ammeperioden er det viktig å opprettholde gode vaner fra svangerskapet og sørge for et variert og sunt kosthold. De fleste av de rådene som gjaldt under svangerskapet bør videreføres i perioden etter fødselen.

Kvinnekroppen har den fantastiske egenskapen å prioritere næring til det barnet via ammingen. Derfor er det viktig å øke sitt daglige inntak i ammeperioden, for å tilføre tilstrekkelig mengde av de næringsstoffene som skilles ut i morsmelken.

HVORFOR FISK?
Ammende med et normalt kosthold får oftest ikke i seg tilstrekkelig med fisk i løpet av en uke. For å oppnå helsefordelene må man spise mer fisk enn tilsvarende ett fiskemåltid i uken. Barnet som ammes kan gå glipp av fordeler for utvikling av nervesystemet, dersom mor spiser for lite fisk.

Ekstra tilskudd av omega-3 kan derfor være en enkel og trygg måte å sikre oppnåelse av anbefalt mengde. Kroppens behov for vitamin D, jod og selen blir ikke dekket gjennom fisk alene. Andre matvarer enn fisk er viktige kilder til jod og selen. Når det gjelder vitamin D, anbefaler helsemyndighetene alle nordmenn å ta tilskudd av vitamin D fra de er fire uker gamle.

ØKT BEHOV
Behovet for flere av de sentrale næringsstoffene øker faktisk etter svangerskapet. Kroppen har behov for å fylle opp lagrene, samtidig ha tilstrekkelig med næring til å gå gjennom endringene kroppen skal igjennom. I veilederen ”Kosthold, ernæring og fysisk aktivitet”, utgitt av Helsedirektoratet, blir det presentert hvilke mengder av ulike vitaminer og mineraler, og omega-3 kvinner anbefales i ammeperioden.

Får ikke kroppen tilført tilstrekkelig næring i denne viktige fasen vil dette i første omgang gå utover mor, men også risikere å påvirke barnet negativt. Dette kan føre til underskudd på næring, og på lengre sikt medføre mangelsykdommer. Kortsiktig for mor vil underskudd av de viktige næringsstoffene kunne føre til en lengre restitusjonstid, slapphet og andre større og mindre plager.

LIFELINE CARE AMMENDE
Lifeline Care AMMENDE er en enkel og trygg måte å få i deg de anbefalte mengdene av vitaminer, mineraler og Omega-3. Ved amming er det næringsstoffene til barnet som prioriteres via morsmelken. Mors lager tæres på, og det er viktig å tilføre en økt mengde slik at både barnets og mors daglige behov dekkes.

I kosttilskuddet får man en spesielt tilpasset Omega-3 fiskeolje, filtrert helt fri for miljøgifter og tungmetaller, og de vitaminer og mineraler som inngår i de mengdene som de felles nordiske ernæringsanbefalingene angir for en ammende kvinne.

 

[mt_section full=»yes» style=»light» shadow=»no» paddingt=»40px» paddingb=»40px» bgusecolor=»yes» bgcolor=»FFBB00″ borderusecolor=»no» bordercolor=»» bguseimg=»no» bgimage=»» bgcover=»no» bgpos=»left top» bgrep=»repeat»]

knapp_gratis1

Bestill Lifeline Care og få tilsendt
en gratis vareprøve

Lifeline Care-produktene er utviklet av norske leger og farmasøyter med basis i anerkjent forskning og følger de norske og nordiske anbefalinger for gravide. Benytt sjansen og få tilsendt en prøve på et av kosttilskuddene fra Lifeline Care. Fyll ut skjemaet og vi sender deg en uforpliktende vareprøve.

[/mt_section]