Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som er viktig for god helse og utvikling. Siden kroppen selv  ikke produserer Omega-3 naturlig, må dette tilføres via kosten eller via ekstra tilskudd. Velg  produkter med en ren og høykonsentrert Omega-3 olje.

Siden kroppen selv  ikke produserer Omega-3 naturlig, må dette tilføres via kosten. Kilde til disse fettsyrene er hovedsakelig å finne i fet fisk.

I Omega-3 oljen finnes det en rekke ulike fettsyrer. De viktigste er eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre ( DHA ). Det er fettsyrene som gir effekt og gjennom forsking  har påvist å gi helsefordeler hos både voksne og barn.

The European Food Standards Agency ( EFSA ) anbefaler generelt at du spiser 200 mg EPA og DHA per dag for å opprettholde god helse og velvære. Dette tilsvarer cirka to porsjoner fet fisk hver uke. De sunneste alternativene er posjert, bakt eller grillet fisk, som har høyere innhold av mettet fett enn stekt fisk.

For folk som ikke liker fisk, er tilskudd av Omega-3 et utmerket alternativ. I senere tid har det vært en rekke oppslag i media som trekker frem at en rekke fiskeslag selv ved ukentlig inntak, ikke dekker behovet for de essensielle fettsyrene. I enkelte faser av livet har enkelte grupper økt behov, som gravide, ammende, barn og eldre. Deklarasjonen på produktet forteller deg hvor mye EPA og DHA de inneholder. Sørg for å velge et produkt med høye nivåer, minimum EFSAs anbefalinger, av disse viktige fettsyrene tilpasset til din fase i livet. Kosttilskudd kan også være et godt valg for deg hvis du er bekymret for forurensning fra marine miljøgifter som tungmetaller, dioksiner, plantevernmidler og PCB – disse har en tendens til å hope seg opp i fisk som tunfisk, som er høyt oppe i næringskjeden. Slike problemer kan unngås ved å velge produkter med PureMax™-oljen. PureMax™ inneholder fiskeolje av høyeste renhetsstandarder. Fordelene med Omega-3 blir stadig mer anerkjent, med over 20.000 vitenskapelige studier publisert hittil.

Du kan lese mer om PureMax™ på puremax.com