Kalsium er et av de viktigste mineralene både barn og voksne trenger å få tilført daglig. Visste du at kalsium er det mineralet vi har mest av i kroppen?

Kalsium utgjør faktisk rundt en hel kilo av kroppsvekten til en gjennomsnittlig kvinne! Likevel får ikke alle i seg den anbefalte daglige mengden.

Hva er kalsium og hvorfor er det så viktig?

Kalsium produseres ikke naturlig i kroppen og må dermed tilføres via kosten. Mineralet er svært viktig for skjelettet og må tilføres gjennom kosten helt fra fosterstadiet og ut livet.

Mange er kjent med at kalsium er viktig for å bygge og vedlikeholde skjelett og tenner, det er nettopp her at mesteparten av kalsiumet lagres. Men kalsium utfører også en rekke andre nødvendige funksjoner i kroppen vår. Blant annet bidrar mineralet til normal muskelfunksjon og energiomsetningen.

Dessverre får ikke alle i seg nok mengder kalsium gjennom kostholdet. Dette gjelder spesielt personer som ikke inkluderer meieriprodukter i kostholdet sitt. 

Kroppens reservelager

Siden vi finner mesteparten av kalsiumet i skjelettet, fungerer det som et reservelager. Dersom vi ikke får i oss nok kalsium, vil kroppen prioritere andre oppgaver enn å bygge benvev som stadig må fornyes. Dessuten trenger kroppen vitamin D og vitamin K for at den skal klare å ta opp kalsium fra tarmen og nyttiggjøre seg av mineralet. Blir skjelettet for svakt, øker risikoen for å utvikle benskjørhet.

Tilpasset kvinner

Vi kvinner er mer utsatt for benskjørhet enn menn, fordi menn har kraftigere benbygning. Dessuten øker risikoen med alderen, ettersom vi bryter ned mer av skjelettet jo eldre vi blir. Dette gjelder særlig etter overgangsalderen når kroppens produksjon av østrogen avtar.

Hvis du ikke får i deg nok kalsium gjennom maten du spiser, kan kosttilskudd være et godt supplement. Lifeline Care Kvinne er et kosttilskudd skreddersydd for kvinner med alle de viktigste næringsstoffene, inkludert kalsium, sammensatt på en optimal og trygg måte. Med Lifeline Care Kvinne kan du være sikker på at du får i deg norske helsemyndigheters anbefalte mengde av kalsium, vitamin D og vitamin K og en rekke andre vitaminer og mineraler. Lifeline Care Kvinne er utviklet av norske leger og farmasøyter, og fås kun kjøpt på apoteket.

Lifeline Care KvinneBESTILL HELT GRATIS VAREPRØVE
Vi betaler porto!