Disse næringsstoffene trenger du når du ammer

Å være en nybakt mor er fantastisk. Kanskje den beste følelsen i verden. Men selv oppi all lykken er det også krevende. Og slitsomt. Du har gått gjennom en fysisk anstrengende periode, og det er viktig å gi kroppen tilstrekkelig hvile og næringsstoffer for å restituere seg.

En nybakt mor holder en liten baby i armene

Jod, jern og folat

Visste du at fullammende mødre har et økt energibehov på ca. 500 kalorier hver eneste dag? Anbefalingene for næringsstoffer er faktisk høyere for ammende enn for gravide. For å være sikker på at både mor og baby får i seg tilstrekkelig næring, kan det være at du trenger kosttilskudd for å dekke behovet kroppen din har.

Et viktig næringsstoff å få i seg under ammeperioden er Omega 3. En spesialtilpasset Omega 3 som er filtrert for tungmetaller og miljøgifter er viktig, i tillegg til et høyt innhold av DPA og EPA fettsyrene. Dette bidrar til normal utvikling av hjerte, hjerne og syn hos barnet. 

En mor lener seg over en liten baby med nesetipp mot nesetipp
Anbefalingene for næringsstoffer er høyere for ammende enn for gravide.

Jod er et annet viktig næringsstoff for barnets vekst og utvikling av nervesystemet, og flere kvinner i Norge har mangel på dette. I ammeperioden er det også fokus på å få i seg nok jern og kalsium, som bidrar til utvikling av barnets kognitive utvikling, skjelett og tenner.  

Under graviditet er man flink til å ta vare på seg selv og barnet i magen, men etter fødsel kan det være krevende å finne balansen mellom omsorg for barnet og å ta vare på egen helse og velvære. Det er viktig å huske at når mor har det bra, så har barnet det bra også. 

«Man er i en helt ny livssituasjon med lite søvn og lite tid for hverdagslige ting som å lage ordentlig mat. Da er det vanskelig å få i seg god og riktig kost. Når du ammer går næringsstoffene ut via morsmelken, så det er automatisk et forhøyet behov for næringsstoffer for å ta vare på deg selv og barnet ditt», forklarer provisorfarmasøyt Rose Truong som har jobbet på apotek i 10 år.

Strenge krav

Forståelig nok er flere skeptiske til kosttilskudd. Lifeline Care-serien er utviklet av norske leger og farmasøyter, og selges utelukkende på apotek.

I 2008 ble Lifeline Care det første komplette kosttilskuddet for gravide og ammende, og vi ønsker å fortsette og gjøre livet litt enklere i en allerede hektisk hverdag. 

Det stilles strenge krav for at et kosttilskudd skal bli godkjent for salg på apotek.

Kvalitetssikringen er omfattende og gjøres av en fagavdeling. Hele prosessen med å godkjenne et produkt tar ca. 6 måneder, og det er anbefalt å kjøpe kosttilskudd på apotek da man har muligheten til å få faglige råd av apotekansatte. 

En nybakt mor og far holder sitt nyfødte barn
Lifeline Care selges utelukkende på apotek.

Relatert produkt

Lifeline Care Ammende er spesielt utviklet for barseltiden, uavhengig av om du ammer eller ikke. Det er et alt-i-ett kosttilskudd som er tilpasset de nordiske helsemyndigheters anbefalinger for Omega 3, jod, kalsium og alle de essensielle vitaminene og mineralene både mor og diende barn trenger gjennom ammeperioden.

Det er viktig å ha tilstrekkelig av disse næringsstoffene gjennom hele ammeperioden for å få optimal restitusjon for mor og fylle opp ernæringslagre, samt gi riktig næring til barnet. Lifeline Care Ammende kombinerer de viktigste næringsstoffene, og gjør det enkelt å få i seg det man trenger i denne fasen av livet.

Lifeline Care sitt kosttilskudd for ammende
Lifeline Care Ammende gjør det enkelt å få i seg det man trenger når man ammer.

Relaterte artikler

Utforsk vårt utvalg av artikler om de ulike fasene i livet. Ta vare på helsen din med riktig ernæring og få nyttig innsikt for en sunn og balansert livsstil.

Et par som holder rundt gravidmagen

Alt du og barnet ditt trenger av næringsstoffer

Å finne ut at du er gravid gir både en spennende og stressende følelse. Spennende fordi dette er starten på et nytt kapittel i livet med et nytt tilskudd til familien. Stressende fordi hele hverdagen endres. 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

En mor smiler til sin lille baby

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt får du de siste nyhetene om Lifeline Care når det gjelder kampanjer, fagartikler, eksklusive tilbud og mye mer.

Du får også 10% rabatt på ett kjøp av produktene våre hos apotera.no!

Fra Instagram

Vinn 6 måneders forbruk av ett valgfritt produkt🌟

I helgen skal vi være med på Babymessen, og i den anledning ønsker vi å kjøre i gang med en konkurranse! 

For å delta må du:
1. Like @lifelinecare på Instagram
2. Like dette bildet
3. Tagge en venn som burde vite om konkurransen

Vi trekker 2 heldige vinnere som hver vinner 6 måneders forbruk av ett valgfritt produkt på mandag 🧡

Lykke til!
3 favoritter 🤩

Ta vare på både deg selv og dine nærmeste i alle de ulike fasene av livet🧡 Vi i Lifeline Care ønsker å gjøre livet litt enklere med å bidra med viktige næringsstoffer for både store og små, så dere kan nyte hvert eneste øyeblikk🥰

Stikk innom ditt favoritt-apotek for mange fine tilbud på våre Lifeline Care produkter!

#lifelinecare #lifelinecaregravid #lifelinecareammende #lifelinecarebarn #forallelivetsøyeblikk

Lifeline Care kan kjøpes hos