Alt du og barnet ditt trenger av næringsstoffer

Å finne ut at du er gravid gir både en spennende og stressende følelse. Spennende fordi dette er starten på et nytt kapittel i livet med et nytt tilskudd til familien. Stressende fordi hele hverdagen endres. 

Et par som holder rundt gravidmagen

Folat, jod og omega-3

Når du blir gravid øker behovet for næringsstoffer, og det kan være krevende å få i seg de næringsstoffene kroppen trenger for at mor og barn skal ha det best mulig. Det er spesielt viktig å sørge for at kroppen har optimale mengder av folat, jod og jern.

Det anbefales å begynne med folat så fort du planlegger graviditet og ut hele svangerskapet. Folat er en B-vitaminvariant som er viktig for produksjon av nye celler og bidrar til normal utvikling og vekst av fosteret. Tilskudd av folat reduserer også risikoen for nevralrørsdefekter og ryggmargsbrokk hos barnet. 

En spent storebror gir mammaens gravidmage en suss
Det anbefales å begynne med folat så fort du planlegger graviditet og ut hele svangerskapet.

Jod er viktig for produksjon av skjoldbruskhormoner, som er avgjørende for barnets vekst og utvikling av nervesystemet. Tilstrekkelig tilførsel av jod sikrer at fosteret får de hormonene som trengs for riktig utvikling. 

Omega-3 fettsyrer bidrar til normal utvikling av fosterets hjerne og øyne. Det kan også hjelpe på hormonendringene til mor, som går på energi, humør og den generelle psyken. Hvis mor har det bra, har barnet det bra. 

Helsedirektoratet anbefaler et forhøyet inntak av næringsstoffer under svangerskapet. Du har en ekstra person i kroppen din, så det er logisk at man får et større behov. Det er viktig at barnet får nok næring til å vokse som det skal, slik at det ikke oppstår noen problemer underveis, sier Rose Truong, som er provisorfarmasøyt og har jobbet på apotek i 10 år.

Strenge krav

Forståelig nok er flere skeptiske til kosttilskudd. Lifeline Care-serien er utviklet av norske leger og farmasøyter, og selges utelukkende på apotek. I 2008 ble Lifeline Care det første komplette kosttilskuddet for gravide og ammende, og vi ønsker å fortsette og gjøre livet litt enklere i en allerede hektisk hverdag. 

Det stilles strenge krav for at et kosttilskudd skal bli godkjent for salg på apotek. Kvalitetssikringen er omfattende og avgjøres av en fagavdeling, og hele prosessen med å godkjenne et produkt tar ca. seks måneder. På apotek har du muligheten til å få gode, faglige råd fra apotekansatte, som er det absolutt tryggeste for deg og barnet ditt. 

Det er viktig å huske at et kosttilskudd ikke erstatter et variert kosthold, men heller er et supplement for å sikre optimalt inntak av viktige næringsstoffer. Et sunt og balansert kosthold kombinert med kosttilskudd, regelmessig oppfølging av helsepersonell og en sunnlivsstil, bidrar til å støtte både din egen helse og fosterets utvikling. 

Et smilende par holder en positiv graviditetstest
Helsedirektoratet anbefaler et forhøyet inntak av næringsstoffer under svangerskapet.

Relatert produkt

Lifeline Care Gravid er spesielt utviklet for deg som er gravid. Det er et alt-i-ett kosttilskudd som er tilpasset de nordiske helsemyndigheters anbefalinger for folat, jod, omega-3 og alle de essensielle vitaminene og mineralene både mor og barn trenger gjennom svangerskapet. 

Under hele graviditeten er det viktig å ha tilstrekkelig av disse næringsstoffene. Og i stedet for fire forskjellige produkter, kan jeg anbefale å kjøpe et kosttilskudd som har alt i ett og som er tilpasset den gravide kvinnens behov, forklarer provisorfarmasøyt Truong.

Lifeline Care sitt kosttilskudd for gravide
Lifeline Care Gravid er spesielt utviklet for deg som er gravid.

Relaterte artikler

Utforsk vårt utvalg av artikler om de ulike fasene i livet. Ta vare på helsen din med riktig ernæring og få nyttig innsikt for en sunn og balansert livsstil.

Spørsmål og svar om kosttilskudd for gravide

Når man går inn i en ny fase av livet, oppstår det ofte spørsmål og et behov for informasjon. For å gjøre overgangen litt enklere, har vi i Lifeline Care svart på de mest vanlige spørsmålene om graviditet og kosttilskudd.

En nybakt mor holder en liten baby i armene

Disse næringsstoffene trenger du når du ammer

Å være en nybakt mor er fantastisk. Kanskje den beste følelsen i verden. Men selv oppi all lykken er det også krevende. Og slitsomt. Du har gått gjennom en fysisk anstrengende periode, og det er viktig å gi kroppen tilstrekkelig hvile og næringsstoffer for å restituere seg.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

En mor smiler til sin lille baby

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt får du de siste nyhetene om Lifeline Care når det gjelder kampanjer, fagartikler, eksklusive tilbud og mye mer.

Du får også 10% rabatt på ett kjøp av produktene våre hos apotera.no!

Fra Instagram

Vinn 6 måneders forbruk av ett valgfritt produkt🌟

I helgen skal vi være med på Babymessen, og i den anledning ønsker vi å kjøre i gang med en konkurranse! 

For å delta må du:
1. Like @lifelinecare på Instagram
2. Like dette bildet
3. Tagge en venn som burde vite om konkurransen

Vi trekker 2 heldige vinnere som hver vinner 6 måneders forbruk av ett valgfritt produkt på mandag 🧡

Lykke til!
3 favoritter 🤩

Ta vare på både deg selv og dine nærmeste i alle de ulike fasene av livet🧡 Vi i Lifeline Care ønsker å gjøre livet litt enklere med å bidra med viktige næringsstoffer for både store og små, så dere kan nyte hvert eneste øyeblikk🥰

Stikk innom ditt favoritt-apotek for mange fine tilbud på våre Lifeline Care produkter!

#lifelinecare #lifelinecaregravid #lifelinecareammende #lifelinecarebarn #forallelivetsøyeblikk

Lifeline Care kan kjøpes hos