Forskjellen på kosttilskudd for gravide og ammende

Under graviditet og barseltid er næringsbehovet til både mor og barn avgjørende for optimal helse og utvikling. Imidlertid er det viktig å forstå at det er forskjeller mellom kosttilskudd som er designet spesifikt for gravide og de som er ment for ammende mødre. Å kjenne til disse forskjellene kan bidra til å sikre at både mor og barn får de riktige næringsstoffene i riktig mengde til rett tid.

Kosttilskudd for gravide

Gravide kvinner trenger økte mengder av spesifikke næringsstoffer for å støtte fosterets vekst og utvikling, og det bør begynnes med kosttilskudd fra man planlegger graviditet. Dette er for å sikre at kroppen har nok av viktige næringsstoffer for å gro et sunt og friskt barn. Noen viktige næringsstoffer å få i seg er:

  • Folat: Essensielt for å redusere risikoen for nevralrørsdefekter hos spedbarnet.

  • Jern: Nødvendig for å øke blodvolumet hos både mor og barn, samt for å forebygge jernmangelanemi hos mor.

  • Kalsium: Viktig for utviklingen av babyens skjelett og tenner.

  • Omega-3 fettsyrer: Bidrar til utviklingen av babyens hjerne og øyne.
Det anbefales å begynne med folat så fort du planlegger graviditet og ut hele svangerskapet.

Gravide kvinner bør også være oppmerksomme på kosttilskuddets totale vitamin- og mineralinnhold for å sikre at de får tilstrekkelige mengder av andre viktige næringsstoffer som vitamin D, vitamin B12, og sink.

Kosttilskudd for ammende

I ammeperioden øker behovet for næringsstoffer, både på grunn av ammingen og fordi kroppen har vært gjennom en fysisk krevende periode. Det kan være krevende å få i seg det man trenger i denne fasen av livet, og man kan fort glemme at det er like viktig å få i seg riktige næringsstoffer nå som da man var gravid. Viktige næringsstoffer i denne perioden er:

  • Kalsium: Viktig for å opprettholde morens skjelettstyrke og for å sikre at barnet får tilstrekkelig kalsium gjennom morsmelken.

  • Omega-3 fettsyrer: Viktig for normalt hjerte, hjerne og øyne for både mor og barn.

  • Vitamin D: Nødvendig for både morens og babys bein- og immunhelse.

  • Jod: Viktig for normal skjoldbruskkjertelfunksjon hos både mor og barn.

Ammende kvinner bør også vurdere tilskudd som inneholder næringsstoffer som bidrar til å øke energinivåene og redusere tretthet, som for eksempel B-vitaminer.

Lifeline Care Gravid og Ammende

Lifeline Care Gravid er et alt-i-ett kosttilskudd som er skreddersydd for kvinner som planlegger å bli gravide eller allerede er gravide. Dette kosttilskuddet er utviklet for å sikre at både mor og barn får de nødvendige næringsstoffene gjennom hele svangerskapsperioden. Fra øyeblikket man bestemmer seg for å bli gravid og gjennom hele svangerskapet, er Lifeline Care Gravid designet for å dekke de økte ernæringsbehovene som oppstår i denne spesielle fasen av livet.

Hver dag tar man en enkel blisterrad som inneholder alle næringsstoffene som er nødvendige for både mor og barn. Disse næringsstoffene er nøye utvalgt for å sikre normal vekst og utvikling av barnet, samtidig som de dekker morens økte behov for næringsstoffer under svangerskapet.  

Lifeline Care Ammende er et komplett kosttilskudd som er spesielt utviklet for ammeperioden. Etter fødselen er det avgjørende for både mor og barn å få tilstrekkelig næring for å støtte raskere restitusjon for mor, og fremme helse og vekst for barnet. 

Dette kosttilskuddet inneholder alle de viktige næringsstoffene som er nødvendige for å styrke både mor og barn. Det anbefales å ta Lifeline Care Ammende rett etter fødselen og ut hele ammeperioden, uavhengig av om man ammer eller ikke. Produktet er tilrettelagt for å gi energi og støtte til mor i den nye rollen, slik at de kan være den beste moren mulig for sitt barn.

 

Helsedirektoratet anbefaler et forhøyet inntak av næringsstoffer under både svangerskapet og barseltid.

Relaterte produkter

Lifeline Care Gravid og Lifeline Care Ammende er skreddersydd for disse spesifikke fasene i livet. Å gro et barn og bli mor er noe av det fineste som kan skje, men det å ta vare på seg selv i disse spennende og nervøse fasene, kan være vanskelig. Lifeline Care kan bidra til at du får i deg akkurat det du trenger, så du kan nyte alle øyeblikkene som kommer.

Relaterte artikler

Utforsk vårt utvalg av artikler om de ulike fasene i livet. Ta vare på helsen din med riktig ernæring og få nyttig innsikt for en sunn og balansert livsstil.

Hvorfor er god søvn viktig?

Søvn er en grunnleggende biologisk prosess som er avgjørende for vår generelle helse og velvære. Det er fort gjort å undervurdere viktigheten av god søvn. Mange mennesker sliter med søvnproblemer, som kan ha alvorlige konsekvenser på kort og lang sikt.

Spørsmål og svar om kosttilskudd for gravide

Når man går inn i en ny fase av livet, oppstår det ofte spørsmål og et behov for informasjon. For å gjøre overgangen litt enklere, har vi i Lifeline Care svart på de mest vanlige spørsmålene om graviditet og kosttilskudd.

Et par som holder rundt gravidmagen

Alt du og barnet ditt trenger av næringsstoffer

Å finne ut at du er gravid gir både en spennende og stressende følelse. Spennende fordi dette er starten på et nytt kapittel i livet med et nytt tilskudd til familien. Stressende fordi hele hverdagen endres. 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

En mor smiler til sin lille baby

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Ved å melde deg på nyhetsbrevet vårt får du de siste nyhetene om Lifeline Care når det gjelder kampanjer, fagartikler, eksklusive tilbud og mye mer.

Du får også 10% rabatt på ett kjøp av produktene våre hos apotera.no!

Fra Instagram

Vi elsker det nye designet vårt! Gravid og Ammende kommer veldig snart til ditt nærmeste apotek i dette freshe designet, og vi håper du liker det like mye som vi gjør 🧡 #lifelinecare #lifelinecaregravid #lifelinecareammende #gravid #ammende #kosttilskudd
Vinn 6 måneders forbruk av ett valgfritt produkt🌟

I helgen skal vi være med på Babymessen, og i den anledning ønsker vi å kjøre i gang med en konkurranse! 

For å delta må du:
1. Like @lifelinecare på Instagram
2. Like dette bildet
3. Tagge en venn som burde vite om konkurransen

Vi trekker 2 heldige vinnere som hver vinner 6 måneders forbruk av ett valgfritt produkt på mandag 🧡

Lykke til!

Lifeline Care kan kjøpes hos